Skip to content
freelance tekstschrijver worden

Freelance tekstschrijver worden

Academy voor Tekstschrijvers

Wil je graag aan de slag als freelance tekstschrijver, maar voel je je overweldigd door ‘de grote boze wereld van ondernemers? Of ben je al (deels) voor jezelf begonnen, maar moet die consistente klantenstroom echt nog op gang komen? 

YOU ARE NOT ALONE! Veel mensen die de stap naar freelancen overwegen, ervaren twijfels. Mijn Academy voor Tekstschrijvers neemt je mee in de wereld van ‘de freelance tekstschrijver’, zodat je van jouw passie een succes kunt maken.

Teksten schrijven: jouw roeping

Het liefste ben je heel de dag bezig met het schrijven van teksten; je vindt het fantastisch. Zodra je begint te typen, lijken je vingers niet meer te kunnen stoppen. Je bent er absoluut van overtuigd: teksten schrijven is écht jouw ding Elke keer dat je de woorden op het scherm ziet verschijnen, voel je een onstuitbare drang om meer te schrijven; om meer impact te maken met woorden.

Vastberaden ga je op zoek naar je eerste opdrachten. Misschien ben je zelfs al begonnen aan een paar uitdagende projecten (whoop megatof). Tóch spoken er 1001 belemmerende overtuigingen door je hoofd. Kan ik dit eigenlijk wel? Zijn mij tarieven niet te hoog? Zien klanten mij wel als professional? Hoe val ik op tussen al die andere professionals? En hoe zorg ik voor een constante klantenstroom?

Freelance tekstschrijver worden | Marsha Paans
Freelance tekstschrijver worden | Marsha Paans

Herken je dit?

Zit je in loondienst, heb jij een passie voor schrijven, en wil je van je passie je beroep maken? Wil je je eigen tijd kunnen indelen, waarbij je zelf kan bepalen waar en wanneer je werkt? Verlang je naar een betere werk-privé balans, en zou je daarom graag de stap naar freelance willen zetten?

Maar…

Of bén je al (deels) aan de slag als freelance tekstschrijver, maar…

Wat we gaan doen

  • We gaan jouw unieke positie in de markt ontdekken en een schrijversprofiel ontwikkelen dat de klant waardeert en onderscheidend is.
  • Samen bouwen we aan een workflow die past bij jouw stijl als freelance tekstschrijver en professionaliseert jouw aanpak.
  • Ontdek jouw eigen goud; want hoewel we allemaal tekstschrijvers zijn, jij hebt een unieke schittering.
  • We gaan je dienstenaanbod zo vormgeven dat je nooit meer concessies hoeft te doen aan je tarieven en tegelijkertijd je bedrijf schaalbaar en toekomstgericht maakt.
  • Je leert precies wie jouw ideale klanten zijn en waar je ze kunt vinden, waardoor je alleen nog maar met inspirerende opdrachtgevers werkt.
  •  Samen met collega-tekstschrijvers gaan we in groepsverband oefenen, klantcasussen bespreken en elkaars ervaringen benutten.
  • Ontdek hoe je jouw zichtbaarheid vergroot via social media, effectief pitchen en het creëren van een sprankelende online aanwezigheid met je eigen website.
Freelance tekstschrijver worden | Marsha Paans

Wat levert de Academy op?

Na het afronden van het traject beschik je over een eigen schrijversprofiel. Dit geeft je inzicht in je waarde én in de voordelen die je jouw klanten biedt, waardoor je je onderscheidt van andere tekstschrijvers. Hierdoor durf je hogere tarieven te vragen, organiseer je je bedrijf slimmer en strategischer, en zegt ‘nee’ tegen klanten die jouw waarde niet waarderen. Dit alles resulteert in een constante stroom van opdrachten en daarmee een stabiel inkomen. En dat is wat je wilt 😉!

Maar de voordelen houden daar niet op.

Tijdens dit traject bouw je ook een waardevolle community op met gelijkgestemde tekstschrijvers. Samen kunnen jullie opdrachten uitwisselen, gedachten delen, ideeën bespreken, gezellig koffiedrinken en elkaar ondersteunen bij vragen.